Povrat i reklamacije


Narudžba se može otkazati i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. U slučaju otkazivanja narudžbe, pošaljite nam obavijest na mail adresu info@agro-honor.hr za povrat sredstava. 

Ako ste naručili i primili robu na adresu, ali ipak želite nešto drugo, možete napraviti zamjenu unutar 14 dana od primitka proizvoda:

  • potrebno je napraviti jednostrani raskid Ugovora o tel:kupoprodaji, uz povrat artikla  
  • novu narudžbu željenog proizvoda moguće je napraviti u bilo kojem trenutku

Isporučeni proizvod vraćate Prodavatelju o svom trošku na adresu poslovnice Prodavatelja po dogovoru, u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom, a svaka oznaka koja ukazuje kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena. 

Jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Potrebno je ispuniti Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, sklopljenog na daljinu i zapakirati proizvod u kutiju, uz navedeni Ugovor. 

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Agro-honor d.o.o., Vrbaska 1c, 31000 Osijek, telefaksom na broj +385 (0)31 273 128 ili elektroničkom poštom na adresu info@agro-honor.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora. Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu/povrat robe preuzmite na ovome linku u pdf formatu, a možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon ispisivanja.

 

-> Obrazac o jednostranom raskidu ugovora

 

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Nakon primitka obrasca kontaktirat ćemo Vas kako bismo dogovorili detalje povrata.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Uvjet raskida navedenog Ugovora je da kupljena roba nije korištena. Ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, dobavljač će po primitku vraćene robe u skladište izvršiti procjenu stanja robe, prema vidljivim znakovima upotrebe te sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca kupcu biti isplaćen. Povrat novca izvršavamo isključivo nakon primitka vraćene robe, na isti način na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem.

Reklamacije

Reklamacija se radi za robu:

  • koja je dostavljena krivo,
  • koja nije potpuna zbog nekih nedostataka nastalih prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane Kupca.

Savjetujemo da prije potpisivanja dostavnog lista ne preuzimate paket, već da ga u prisustvu dostavljača otvorite te provjerite vanjski izgled naručene robe, a pogotovo ukoliko paket pokazuje vidna oštećenja. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako roba ima vidna oštećenja, nedostatke ili se radi o robi koju niste naručili, molimo Vas da ne preuzimate paket zato da nam dostavna služba može vratiti takvu robu. Ukoliko dođe do ove situacije molimo Vas da nas kontaktirate na mail adresu info@agro-honor.hr ili telefonski, na broj 031/273-124. Također, pošaljite nam fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Ukoliko se utvrdi da je isporučeni artikl oštećen/neispravan bez krivnje Kupca možete dogovoriti novu dostavu ispravne robe, zamjenu artikla ili eventualni povrat sredstava za slučaj da roba koju želite nije raspoloživa.

Ukoliko ste preuzeli naručenu robu te naknadno utvrdili oštećenja, nedostatke ili neispravnosti koji nisu nastali uslijed vašeg rukovanja, a prije ili netom nakon prve upotrebe proizvoda, potrebno je javiti nam se u roku od najviše 8 dana od preuzimanja proizvoda. Za dogovor oko detalja povrata, zamjene ili reklamacije javite nam se putem mail adrese info@agro-honor.hr ili telefonski na broj 031/273-124.

Agro-honor d.o.o. zadržava pravo nadoknade troškova nastalih u procesu povrata koji nije opravdan, tj. kada je isporučena roba ona koja je i naručena te nema nikakva oštećenja, nedostatke ili neispravnosti.