Kosilice i njihove karakteristike

Kosilice i njihove karakteristike

Kosilice se po svojoj konstrukciji razlikuju s obzirom na: skupljanje ili ostavljanje otkosa na terenu, vrstu terena s obzirom na moguće prepreke, udaljenost električnog priključka,  kvadraturu travnjaka koji trebaju kositifrekvenciju košnješirinu košnje s obzirom na dužinu noža, vrstugustoću i visinu travenagib terenapotrebu za pogonom kosilice, hoće li se kositi unutar naseljenog mjesta ili izvan njega (zbog buke).


Postoje električne i akumulatorske kosilice za uređivanje okućnice, traktorske samohodne kosilice za redovitu košnju velikih površina  te benzinske kosilice za nisku i visoku travu s pogonom i bez njega i različitih širina košnje. Uvjetno rečeno, dobre strane benzinskih motornih kosilica su robusnost, pouzdanost i učinkovitost, dok bi im nedostaci bili buka i ispušni plinovi koji bi mogli zasmetati kod korištenja u naseljenome mjestu.

Akumulatorske kosilice nemaju ograničen radijus korištenja, no vrijeme košnje je ograničeno kapacitetom akumulatora koji je u njih ugrađen.

Električne kosilice su tihe i ne proizvode neugodne ispušne plinove, ali su ograničenog radijusa korištenja, što je uvjetovano dužinom produžnog kabla pomoću kojeg se opskrbljuju električnom energijom (o optimalnim osobinama produžnog kabla također je vrlo važno posavjetovati se sa stručnom osobom!).  Povezani članci

Stvari na koje treba obratiti pozornost prilikom kupnje trimera

Stvari na koje treba obratiti pozornost prilikom kupnje trimera

Sa trimerom se obrezuju rubovi travnjaka do kojih ne možemo pristupiti kosilicom. Strojevi sa pužnim zglobom i ravnom osobinom osmišljeni su za zahtjevnije poslove i olakšavaju pristup ispod živice i sličnim mjestima.

Popravak i održavanje kosilice

Popravak i održavanje kosilice

Benzinski motor je potrebno servisirati jednom godišnje, najbolje prije spremanja kosilice preko zime. Dodatna prednost redovitog održavanja je paljenje kosilice uvijek i bez problema.

  Povezani proizvodi

Kosilica Honda HRD 536K4 HXE

Kosilica Honda HRD 536K4 HXE

Honda benzinska kosilica HRD 536K4 HXE nevjerojatno je robusna i pouzdana, uz širinu kosišta od 53 c..

11.590,00kn

Kosilica Honda HF 2417 HME

Kosilica Honda HF 2417 HME

Honda traktorska kosilica HF2417 HME za velike travnjake, parkove i sportske površine primjenom novi..

43.900,00kn

Kosilica Honda HF 2622 HME

Kosilica Honda HF 2622 HME

Honda traktorska kosilica HF 2622 HME za velike travnjake, parkove i sportske površine, svojom radno..

42.490,00kn

Kosilica Honda HF 2622K1 HTE

Kosilica Honda HF 2622K1 HTE

Honda traktorska kosilica HF 2622K1 HTE konstruirana je da pruža najbolji radni učinak košnje i skup..

44.990,00kn

Tags Kosilice, nož, veličina, karakteristike

Ovlašteni smo serviseri za proizvođače Honda, Oleo-Mac, Stihl, BCS, Viking, Gianni Ferrari, Agria, Agrinova, Sembdner, MTD, Yanmar, MIO, Negri, Briggs&Straton. Vršimo popravak uređaja namijenjenih radovima u prirodi te održavanju i čišćenju okućnica i postrojenja, poput kosilica, motornih pila, agregata, visokotlačnih čistača i sličnih uređaja. Servis uređaja uključuje pregled, dijagnostiku, zamjenu dijelova i servis.  Više o servisu
Besplatna dostava
na iznose iznad 500 kn
Imate pitanje?
Nazovite - 031 273 124
...ili nam pošaljite email putem